Payas Sürücü Kursları – Payas Ehliyet Kursları

Payas Sürücü Kursları – Payas Ehliyet Kursları

Hatay’ın ilçesi olan Payas, Türkiye için önemli olan yerlerden bir tanesidir. Yaşanan büyük deprem sonrasında pek çok ilçesi gibi hasar görmüş olsa da kısa zaman içerisinde yeniden toparlanacaktır. İlçeye geldiğinizde görebileceğiniz çok fazla yer bulunuyor. Bu makalemizde size bunlardan bazıları hakkında bilgiler verelim istedik.

Payas’a gittiğinizde görmeniz gereken yerlerin başında Payas Sahili ve piknik alanı gelir. Burası insanların günü değerlendirebilecekleri, denize girebilecekleri ve kafalarını rahatlatabilecekleri bir yerdir. Yaklaşık olarak 4 kilometre uzunluğunda olan bu sahilde yürüyüş yolu da bulunur. Payas’ta denizde dip akıntısı fazladır dolayısıyla bu da balık çeşitliliğinin fazla olmasını beraberinde getirmektedir.

Payas’ta görmeniz gereken yerlerden birisi de 10. Yıl Anıtı’dır. Bu anıtın özelliği, ülkemizde açılmış olan ilk 10.Yıl Anıtı olmasıdır. Anıt, eskiden kale karşısında atıl bir şekilde duruyorken daha sonrasında restore edilmiş ve halkın ziyaretine açılmıştır.

Payas Sürücü Kursu – Payas Ehliyet Kursu

Payas’a geldiğinizde görmeniz gereken yerlerden bir tanesi de Cin Kulesi’dir. Buranın yapılma amacı açık denizden gelebilecek olan saldırıları önceden tespit edilmesi ve limanın korunmasını sağlamaktır. İstanbul’da bulunan Kız Kule’sine benzer bir şekilde yapılmış olan Cin Kulesi’nin içerisinde top ve sipahi askerleri bulunuyordu.

Payas’ta eskiden bir tersane bulunuyormuş. Bu tersane, 1568 yılında yapılmıştır ancak bugün yerinde yeller esmektedir. Yani gittiğinizde herhangi bir kalıntısını göremezsiniz.

Son olarak bahsetmek istediğimiz şey ise Payas Kalesi’dir.  Sekiz kulesi bulunan bu kale içinde büyük bir su hendeği de bulunmaktadr. Kalenin ortasında bir avlu ve bu avluda da depo ve koğuşlar bulunmaktadır.

Payas Özel Direksiyon Dersi

Payas, Hatay için turizm anlamında önemli ilçelerden bir tanesidir. Gezmek için gelebileceğiniz gibi isterseniz burada yaşama imkanına da sahip olursunuz. İlçe huzur ve refah isteyen insanların bir arada oldukları önemli bir yerdir. Burada yaşayan halkın önemli ihtiyaçlarından biri olan ehliyet ise sürücü kursları tarafından verilmektedir.

Payas sürücü kursları ilçenin farklı bölgelerinde kurulmuş ve faaliyet göstermektedir. Ehliyet almak isteyen sürücü adayları bu kurslar arasından seçtikleri birine kayıt işlemini gerçekleştirebilirler. Kayıt sonrasında ise kurs sürecine katılmak zorunluluğu vardır. 2016 yılında yapılan düzenlemeler sonrasında ehliyet alma sürecinde önemli değişimler yaşanmış ve herkesin bu şartlara uyması gerekir.

Araç kullanmak isteyen bir sürücü için direksiyon eğitimleri çok önemlidir. Her ne kadar sürücü kursunda direksiyon eğitimi veriliyor olsa da bunun kendisine yetmeyeceğini düşünen adayların özel direksiyon dersi alması mümkündür.

Payas Sürücü Kursu Fiyatları – Payas Ehliyet Kursu Fiyatları

Payas sürücü kursları ve bu kursların fiyatları hakkında bilgiler almak istediğinizde doğrudan iletişime geçebilirsiniz. Her sürücü kursunun fiyatı ve imkanları birbirinden farklı olacaktır.

Payas ehliyet kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.hataysurucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.