Arsuz Sürücü Kursları – Arsuz Ehliyet Kursları

Arsuz Sürücü Kursları – Arsuz Ehliyet Kursları

Hatay, birçok medeniyetin eskiden ve günümüzde birlikte yaşadığı şehirler arasında bulunur. Bazı ilçeleri daha kendi içine kapalı olurken Arsuz, özellikle turistik bir yer olmasıyla dikkat çekmektedir. Sahil kenarında bulunan bu ilçe, insanların severek tatillerini tamamladıkları bir yerdir. İlçede çok fazla doğal güzelliğin bulunması ve eğlence mekanlarının yer alıyor olması, Hatay’a geldiğinizde nerede kalsam sorusunu da ortadan kaldırmaktadır.

Makalemizde Arsuz ehliyet kursları ve bölgede yaşayan halk hakkında geniş bilgilere de yer vermeye çalıştık.

Arsuz, güzel bir yer olmasına karşın küçük bir ilçedir. Bu nedenle ilçenin neresinde kalırsanız kalın merkeze kolayca erişim sağlayabilirsiniz. İnsanların sıcakkanlı olması ve şehir merkezine yakın mesafede bulunuyor olması burada olmayı geçerli kılan önemli nedenler arasında yer almaktadır.

Arsuz ilçesine gelen yerli ve yabancıların gezebilecekleri pek çok yerden bahsedebiliriz. Örneğin; ilçede ilk görülmesi gereken yerlerin başında Arsuz Kalesi gelir. Burası ilçe açısından oldukça önemlidir. Yüzlerce yıl öncesinden inşa edilmiş ve bugün halen denize paralel olarak orijinal yapısını koruyan Kale, 10 metre yükseklikte bulunur. Küçük bir tepeden ilçeyi çevreleyen Kale, en önemli tarihi yapılar arasında yer alır.

Arsuz Sürücü Kursu – Arsuz Ehliyet Kursu

Arsuz, yukarıda da bahsettiğimiz gibi ilçede pek çok medeniyet yaşamıştır. Meryem Ana Havuzu da ilçenin önemli tarihi doğal güzellikleri arasında bulunur. İlçe merkezinden bu havuza gidebilen toplu taşıma araçları var. Yani kendi özel aracınız olmasa bile kolayca ulaşım sağlayabiliyorsunuz. Meryem Ana Havuzu, Hristiyan alemi açısından çok önemli bir yerdir. Buranın önemi ise Meryem Ananın Kudüs’ten başladığı yolculuğunda Efes’e giderken dinlendiği yer olmasıdır. Doğal bir havuzdur ve mükemmel bir görüntüye sahiptir. Ormanın içinde bulunan bu yapı ilçeye gelenlerin görmesi gereken bir yerdir.

Arsuz’da görmeniz gereken yerlerden birisi de Arsuz Deniz Feneri diyebiliriz. İlçedeki hoş yapılardan biri olan bu deniz feneri, Suriye sınırına yakın olmasıyla bilinir. 1993 yılında yapılmış olan fenerin yüksekliği 109 metredir.

İlçede görmeniz gereken yerlerden birisi de Arabın Gölü’dür. Merkeze 10 kilometre uzakta bulunan göle toplu taşıma araçlarıyla gidebiliyorsunuz. Dağlar arasından gidilen gölün berrak bir suyu vardır. Gölün etrafında kayalık ve ormanlık alanlar bulunur.

Son olarak bahsetmek istediğimiz yerlerden birisi de yanan taştır. Burası ilçeye 19 kilometre uzakta bulunan bir yer. Önemi ise hiç sönmeden yanıyor olmasıdır. Özel fotoğraf çekmek isteyenlerin güzel manzaralar yakalayabilmesi için idealdir.

Arsuz Özel Direksiyon Kursu

Arsuz ilçesinde ehliyet alanlar için sürücü kursları özel direksiyon dersi de vermektedir. Kursa yazılırken yapacağınız görüşmede özel direksiyon dersi hakkında detaylı bilgiler alabilirsiniz.

Arsuz Ehliyet Kursu Fiyatları – Arsuz Sürücü Kursu Fiyatları

Ehliyet alan herkes yazılmadan önce fiyat araştırması yapması gerekir. Maliyetin yüksek olması ve kaldığınız her sınav sonrasında ekstra para ödüyor olmanız kurs seçiminde temkinli olmanızı gerektirir.

Arsuz sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.hataysurucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.