Belen Sürücü Kursları – Belen Ehliyet Kursları

Belen Sürücü Kursları – Belen Ehliyet Kursları

Belen, Hatay’ın önemli ilçelerinden bir tanesidir. Her mevsim ziyaretçi ağırlayabilen Belen, şehir merkezine 50 kilometrelik mesafede bulunur. Belen doğal güzelliklere sahip olan bir ilçe ve buradayken farklı güzellikleri keşfedebilme imkanı yakalayacaksınız.

Belen’e geldiğinizde ilk görmeniz gereken birçok kişinin bildiği Belen Geçidi’dir. Burası Amanos dağlarının üzerinde bulunan ve 650 metre yükseklikte olan bir geçittir. İlçenin en popüler yapılarından biri olan bu geçit, görülmeye değer bir eserdir. Belen ilçesinde kiliseler, tarihi mekanlar ve doğal güzellikleri görmek isteyebilirsiniz.

Belen’de görülmesi gereken yerlerden bir tanesi de Bakras Kalesi’dir. Burası ilçenin merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunur. Tarihi kaleyi görmek isteyen pek çok kişi var ve bunlar kaleyi görebilmek için Bakras Köyü’ne gitmesi gerekir.

Belen Ehliyet Kursu – Belen Sürücü̈ Kursu

Bakras Kalesi, çok yüksek bir yerde olduğundan doğayı çevresinin yemyeşil vadilerle dolu olduğunu söyleyebiliriz. Ammuri Kral Dakianus’un yaptırmış olduğu bu kale hakkındaki rivayete göre Kral’ın karısı bu kaleyi gezerken kaleden düşerek hayatını kaybetmiştir.

Günümüzde tahrip olmuş ve zarar görmüş olan bu yapı, ilçeyi ziyarete gittiğinizde mutlaka görmesi gereken yerlerden birisidir. Kaleye giriş ücreti yoktur.

Belen’de görülmesi gereken yerlerden birisi de Hatay Şehitler Anıtı’dır. 1914 yılında yaptırılmış olan bu kale, ilçenin merkezinde bulunur. Anıtı görmek isteyenler ilçe merkezine yürüyerek gidebilirler.

Belen Özel Direksiyon Dersi

İlçenin merkezinde bulunan Gazi Abdurrahmanpaşa Türbesi, ilçede ziyaret edilebilecek yerler arasında bulunuyor.  Türbede Abdurrahman Gazi paşanın yattığı düşünülüyor. Halk tarafından çok önemli bir şaheser olan bu yapıya giriş yoktur.

Belen’de görülmesi gereken yerler arasında Ermeni Kilisesi de bulunuyor. Kilise, ilçenin merkezinde bulunuyor ve bu kilisenin yıl içerisinde ziyaretçisi de bir hayli fazla oluyor. Kilisenin kimin tarafından yapılmış olduğu bilinmiyor, ancak içinde yazanlara baktığımızda 19.yüzyılda inşa edilmiş olduğu düşünülüyor. Kilisedeki çan kulesi günümüze kadar bozulmadan gelebilmiştir. Kiliselerin Hristiyanlar için önemli yapılar olduğunu göz önünde bulundurduğumuzda bugün zarar görmüş olsa bile halen kutsal bir yer ve önemini korumaya devam ediyor.

Belen Sürücü̈ Kursu Fiyatları – Belen Ehliyet Kursu Fiyatları

Belen, Hatay’ın diğer ilçelerine yakın olması aynı zamanda buraya günübirlik gezilerinde düzenlenmesine neden olur. İnsanlar farklı ilçelerden gelerek Belen’i ziyaret ediyorlar.

Belen’e yakın konumda olan Arsuz’daki Meryem Ana Havuzu da yine Belen’e gelenlerin görmesi gereken yerlerden bir tanesidir. İlçe merkezine uzak olsa da Belen’e konaklamak için gelenlerin burayı ziyaret etmesi tavsiye ediliyor.

Belen, Hatay için önemli ilçelerden bir tanesidir. Yaşanan son deprem sonrasında Hatay’ın birçok güzel yeri yıkılmış ve şehir yeniden yapılanmaya çalışıyor olsa da kısa süre içerisinde toparlanması da beklenen sonuçlar dahilindedir.  Hatay’a geldiğinizde ya da burada yaşıyorsanız Belen görülmesi ve iyi zaman geçirilmesi için güzel bir yerdir.

Belen ehliyet kursları hakkında bilgi almak için https://www.hataysurucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz