Erzin Sürücü Kursları – Erzin Ehliyet Kursları

Erzin Sürücü Kursları – Erzin Ehliyet Kursları

Hatay’ın önemli ilçeleri arasında bulunan Erzin, Amanos dağlarının eteklerine kurulmuştur. Yüzlerce yıl öncesinden bu zamana kadar yerleşim yeri olarak kullanılan ilçe, Osmanlı himayesine girmesinin ardından daha önemli bir yer haline gelmiştir. İlçeye geldiğinizde görmeniz gereken yüzlerce yıllık tarihi yapılar bulunur. Doğal güzelliklerinin yanı sıra ülke tarihi açısından da önemli olan bu ilçeye ilk kez geliyorsanız görmeniz gereken yerleri aşağıda sizin için hatırlatalım istedik.

Erzin’in tarihi açıdan önemli bir yer olduğunu belirtirken ilçedeki İsos Harabelerini anlatmakta fayda vardır. Burası antik bir şehir ve kalıntılarla doludur. Antik kente baktığımızda bölgede Bizanslıların, Hititlerin, Seleukos, Pers ve Osmanlı’nın izlerini görebiliyorsunuz. İlçenin merkezine 7 kilometre uzaklıkta bulunan bu antik kenti görmeden dönmemeniz kesinlikle tavsiye edilmektedir.

Erzin Ehliyet Kursu- Erzin Sürücü Kursu

İsos Harabeleri içerisinde çok fazla kalıntı yapı bulunur. Bu yapılar arasında su kanalları, su kemerleri, amfi tiyatrolar ve müzik odası gibi farklı bölümler yer alır. Bölgede bulunmuş olan kalıntılara baktığımızda çoğunluğunun Roma döneminden kalma olduğunu söyleyebiliriz. Burası aynı zamanda İskender’in 3. Darius’u yenmiş olduğu tarihi bir yer olarak da belirtilmelidir.

Antik kentin yanı sıra İçmeler Kaplıcasını da söylemeden geçmemek gerekiyor. Burası ilçe merkezine 3 kilometre uzakta olan bir yer ve bu kaplıcaya isterseniz özel aracınızla isterseniz toplu taşıma araçlarıyla giriş yapabiliyorsunuz. Kaplıcaların 24 derece sıcaklığa sahip olan suyu bulunuyor ve birçok hastalığa karşı da iyi geldiği iddia edilmektedir. Özellikle sindirim sistemi, böbrek ve idrar yolu hastalıklarına çözüm sağlamış olduğu bilinmektedir.

Erzin Özel Direksiyon Kursu

Hatay’a geldiğinizde görmeniz gerekenler arasında Burnaz plajı da vardır. Erzin Akdeniz’e komşu olan bir yer ve burası ilçeye 22 kilometre mesafede bulunur. Özellikle yaz aylarında plajın yerli ve yabancı turistlerle dolup taştığını söylemeden geçmemek gerekir. Büyük ve geniş bir plajdır. Uzunluğu 6 kilometre mesafede olan bu park yöre halkının sürekli ziyaret ettiği bir yerdir.

Erzin’de doğal güzellikler arasında Karıncalı yaylası da vardır. Yazın sıcaklarından kurtulmak isteyenlerin serinlemek amacıyla tercih ettiği bu yayla Nurdağı’nda bulunur. Yaylaya özel aracınızla ya da toplu taşıma araçlarıyla gidebiliyorsunuz. 2000 metre rakıma sahip olan yayla, temiz hava ve kalabalık şehir hayatının gürültüsünden kurtulmak isteyenlerin tercih ettiği bir yerdir.

Erzin Sürücü Kursu Fiyatları

Hatay’ın kuzeyinde bulunan ilçe, mutlaka görülmesi gereken yerler arasında bulunur. Hatta Hatay’ a geldiğinizde günübirlik olarak da ilçeyi gezebiliyorsunuz. 

Erzin’e geldiğinizde görmeniz gereken yerler arasında Payas Kalesi de bulunur. 30 kilometre uzaklıkta bulunan bu kale toplamda 8 kuleye sahiptir. Cenevizliler tarafından inşa edilmiş olan kale Osmanlı döneminde de üs olarak kullanılmıştır.

Son olarak bahsetmek istediğimiz yer İlk Kurşun Müzesi ve Atatürk Evi’dir. Burası Erzin’e 30 kilometre uzaklıkta bulunan bir yerdir.  Buranın özelliği Kurtuluş savaşında ilk kurşunun atıldığı yer olmasından kaynaklanmaktadır.

Erzin sürücü kursları hakkında merak ettiğiniz bilgilere https://www.hataysurucukurslari.com/ adresinden ulaşabilirsiniz.