Reyhanlı Sürücü Kursları – Reyhanlı Ehliyet Kursları

Reyhanlı Sürücü Kursları – Reyhanlı Ehliyet Kursları

Son yaşanan deprem sonrasında ciddi bir hasara uğramış Hatay, halen görülmesi gereken yerler arasında bulunur. Şehre geldiğinizde yalnız merkez değil aynı zamanda ilçeleri de gezerek güzel zamanlar geçirebilirsiniz.

Reyhanlı sürücü kursları olarak ehliyet almak isteyen vatandaşlara bilgiler vereceğimiz bu makalemizde ilk olarak ilçe hakkında bilgilendirme yaparak başlayalım. Bu sayede Reyhanlı ehliyet kursları arasından seçim yapabilmek biraz daha kolay olacaktır.

Reyhanlı küçük bir yerleşim yeri olmasına göre turistlerin ilgisini çeken bir ilçe olmuştur. İlçenin doğal güzellikleri, tarihi alanları ve gezilecek yerlerinin fazla olması turistleri çeken en önemli özellikleri arasında yer almaktadır. Hatay’ın 1939 yılında Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisine alınmasından sonra Reyhanlı ilçe statüsünü almıştır. Bu zamana kadar pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan ilçedeki tarih görülmeye değerdir.

Reyhanlı Ehliyet Kursu – Reyhanlı Sürücü̈ Kursu

Reyhanlı sürücü kursu olarak ilçeye geldiğinizde ilk görmeniz ve gezmeniz gereken yerleri şu şekilde belirtebiliriz.

En önemli doğal güzellikler arasında bulunan Yenişehir Gölü, ilçenin güney kısımlarında bulunur. Özel aracınızla ya da merkezden kalkan toplu ulaşım araçlarıyla buraya erişim sağlayabiliyorsunuz. İlçe, Suriye sınırında bulunuyor. Dolayısıyla ilçede mükemmel bir manzaraya şahit olacaksınız. Göl çevresinde güzel zamanlar geçirebileceğiniz mesire alanları mevcut. Dolayısıyla kafanızı dinleyebilmeniz için güzel bir tercih olacaktır.

Reyhanlı’da görmeniz gereken yerlerden birisi de İmma Kalesi’dir. Burası Cilvegözü sınır kapısına doğru giderken yolun üzerinde görebileceğiniz bir yerdir. Bu nedenle bu kaleye ulaşabilmek kolaydır. İlçeye geldiğinizde görmeden dönmemeniz gereken bir yer diyebiliriz. Kale, Roma döneminden kalmış ve ilçenin en eski yapılarından bir tanesidir. Tahrip olduğundan dolayı bugün koruma altına alınmış olan kalede yüz yıllık tarihinizi hissedebilirsiniz.

Reyhanlı’da görmeniz gereken yerlerden birisi de Cüdeyde Höyüğü olmuştur. İlçe merkezine yakın bir konumda olan bu höyük, 5000 yıl öncesinde oluşmuştur. Tarihi açıdan ve arkeolojik açıdan çok önemli olan höyük, 17 katmanlı bir yapıya sahiptir.

Reyhanlı’da görülmesi gereken yerler arasında Kızlar Sarayı da bulunur. Buraya geldiğinizde Bizans döneminden kalma olan bu yapıyı mutlaka görmeniz gerekir. Zamana yenik düşmüş olan Kızlar Sarayı bugün yıkılmaya yüz tutmuş olsa da tarihi açıdan yine de önemini asla kaybetmemiştir. Bu sarayın özelliklerinden birisi de izinle geziliyor olmasıdır. Nedeni ise Suriye sınırına yakın olan tampon bir bölgede olmasıdır.

İlçeye 17 kilometre uzaklıkta bulunan Tainat Öreni, il merkezine de yakındır. Yapılan kazılar neticesinde bulunan bu ören yerini tarih meraklılarının çok seveceğini söyleyebiliriz.

Reyhanlı Özel Direksiyon Dersi

Reyhanlı’da oturuyor ve ehliyet almayı düşünüyorsanız özel direksiyon dersi de alabilirsiniz. Bu sayede ehliyet alma sürecinizi daha hızlı hale getirmiş olursunuz.

Reyhanlı Sürücü̈ Kursu Fiyatları – Reyhanlı Ehliyet Kursu Fiyatları

Reyhanlı ehliyet kursu fiyatları tercih edilecek olan sürücü kursuna göre değişiklik göstermektedir.

Reyhanlı ehliyet fiyatları hakkında bilgi almak için https://www.hataysurucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz.