Yayladağı Sürücü Kursları – Yayladağı Ehliyet Kursları

Yayladağı Sürücü Kursları – Yayladağı Ehliyet Kursları

Hatay’a bağlı olan Yayladağı ilçesi, yılın her mevsiminde ziyaretçi ağırlayabilecek özelliğe ve kapasiteye sahiptir. Hatay’ın diğer ilçelerine göre daha küçük fakat şirin olan bu ilçe, güney tarafta bulunur. Akdeniz ve Suriye’ye komşu olan bu tek ilçeye günübirlik ya da uzun süreli olarak gezi planlayabilirsiniz. Yayladağı’nın Türkiye’nin en güney noktası olmasından dolayı yılın neredeyse her mevsiminde ılıman bir iklim söz konusudur. Bu da az önce bahsettiğimiz gibi yılın her mevsiminde ziyaret edilme imkanı sağlar.

Yayladağı küçük, fakat gezilip görülmesi gereken bir ilçedir. İlçeye geldiğinizde camiden, manastıra, parklardan köprülere kadar pek çok yer vardır. İlçe ulaşım açısından rahattır bu nedenle bir gün içerisinde bahsedeceğimiz tüm bu yerleri gezip görme imkanına sahip olabilirsiniz.

Yayladağı Ehliyet Kursu – Yayladağı Sürücü̈ Kursu

Aşağıda Yayladağı’nda gezilip görülmesi gereken yerlerden birkaç tanesi bahsedilmiştir.

Yayladağı’na geldiğinizde görmeniz gereken yerler arasında Kasımbey Camisi ve Kasımbey köprüsü bulunur. Burası ilçenin merkezinde olmasından dolayı ulaşım oldukça kolaydır. Cami toplamda 300 kişilik bir kapasiteye sahiptir. Tarihine baktığımızda 18. yy’da yapılmış olduğunu görebiliyoruz. Selçuklu mimarisiyle yapılmış olan bu cami aşiret reisi olan Kasım Bey tarafından yapılmıştır. Caminin adının Kasımbey olması da bundan dolayıdır.

Cami gibi görmeniz gereken yerlerden birisi de köprüdür. Yine Kasım Bey tarafından yapılmış olan bu cami yüzyıllardır ayakta kalmayı başarabilmiştir. Bu cami ve köprüyü günün her saatinde ziyaret edebilirsiniz. Ücret almadan görebileceğiniz bu yerler ilçeye geldiğinizde mutlaka ziyaret etmenizi gerektirir.

Yayladağı Özel Direksiyon Dersi

Bahsettiğimiz gibi Yayladağı’nda görülmesi gereken manastırlar da vardır. Barlaham Manastırı da bunlardan bir tanesidir. İlçe sınırlarında bulunan Keldağ üzerindeki bu manastır, ilçedeki en eski yapıların başında gelir. Manastırı ziyaret etmek istediğinizde özel taksi ile gidebilirsiniz. Ulaşım açısından sıkıntılı olan bu manastıra gitmek istediğinizde ilçe merkezinden 2 saatlik bir yürüyüş yapmanız gerekir.

Manastıra çıktığınızda sizi muhteşem bir manzara karşılayacak. Batan güneşi izleyebileceğiniz gibi Akdeniz’in bir kısmını da yine buradan görebilirsiniz. Manastıra çıkan insanlar uzun zaman geçirdiklerinden dolayı burada kalma sürelerini de uzun tutmuşlardır. Manastır zorla gidilebilecek bir yer olsa da gerçek anlamda görülmeye değer bir yer diyebiliriz. M.S. 4. yy’da inşa edilmiş olan bu manastır günümüzde oldukça önemli bir yer olarak kabul edilmiştir. Bu tarihi yapının ziyaretiyle ilgili herhangi bir sorun yaşanmamaktadır.

Yayladağı Sürücü̈ Kursu Fiyatları – Yayladağı Ehliyet Kursu Fiyatları

Yayladağı’na geldiğinizde dinlenmek isterseniz Yayladağı park alanını gezebilirsiniz. İlçe merkezine birkaç kilometre uzaklıkta olan bu parka toplu taşıma araçlarıyla ya da özel araçla gidilebilir. Gün içerisinde dinlenmek ve kafanızı dağıtmak istediğinizde parkın size iyi geleceğini söyleyebiliriz.

Yayladağı sürücü kursları hakkında bilgi almak için https://www.hataysurucukurslari.com/ adresimizi ziyaret edebilirsiniz